Velkommen til Maker Tech Junior

Velkommen til Maker Tech Junior.

Her vil du kunne finde kreative tech-aktiviteter til nysgerrige børn i skolealderen.

Maker Tech Junior bygger på mange af værdierne fra makerbevægelsen. Fokus er på nysgerrighed, opdagelse, oplevelse af kunne fremstille ting selv og en demokratisering af viden ved at dele resultater og motivation med andre.

Aktiviteterne kan være med til at styrke barnets teknologiforståelse, nysgerrighed for hvordan ting virker og hvordan hun/han selv kan fremstille nye ting.

Deling af viden er en stor del af makerbevægelsen. Opfordre derfor gerne barnet til at dele det hun/han laver med venner og familie. Evt. også på Maker Tech Juniors Facebookside. Støt barnet i at have fokus på at dele viden og motivation fremfor likes o.lign.

Flere af aktiviteterne vil kræve materialer som ikke altid er til at få i din lokale hobbybutik eller supermarked. Jeg vil derfor altid forsøge at linke til hvor det købes online i stedet. Til de temaer og aktiviteter hvor det giver mening vil jeg også selv sælge små kits, så du eks. ikke behøver at start med at købe 30 meter kobbertape hvis 2 meter er mere end nok til at komme i gang.

Sidens opdeling

Maker Tech Junior siden her er opdelt i tre dele; ‘Aktiviteter’, ‘Sådan virker det’ og ‘Til de voksne’.

Alle de kreative tech-aktiviteter kan findes under Aktiviteter og under Sådan Virker det baggrundsviden for aktiviteterne være samlet. For hvert nyt tema/aktivitet vil de tilhørende indlæg desuden kunne downloades som en samlet pdf-fil som kan printes ud til et mini-magasin.

Under Til De Voksne findes voksenvejledningerne til de forskellige temaer. Derudover vil der også fra tid til anden komme andre indlæg omkring børn og teknologi. Det kunne eks. være et indlæg og børn og skærm, læringsteorier, Makerbevægelsen eller hvad man skal være opmærksom på når man handler elektronik fra Kina.

Om Mig

Jeg er uddannet folkeskolelærer med linjefag i dansk, matematik, natur-teknik og billedkunst og har desuden også en bachelor i Softwareteknologi fra DTU.

Maker Tech Junior har været længe undervejs og udsprunget af kombinationen af mine to bacheloruddannelser og en stor passion for makerbevægelsen. En stor inspiration og motivation er desuden også vores store nysgerrige pige på 8 år.

Med til at lave Maker Tech Junior har jeg også min mand, Steffen, som er uddannet civilingeniør i Informatik og arbejder til dagligt som softwarespecialist. Han fungerer især som sparringspartner og som ekstra øjne i forhold til den tekniske faglighed vi prøver at formidle i de forskellige indlæg.

Første aktivitet fra Maker Tech Junior er en introduktion til elektriske kredsløb og hvordan man kan lave sit eget lysende julepynt af karton og lysdioder.

/Signe Colding-Jørgensen
Maker Tech Junior
makertech.dk/junior